نوشته شده توسط : ملودایو

معرفی ساز «کلارینت»

کلارینت یا قره نی عضوی از خانواده سازهای بادی چوبی (فلوت، ابوا، باسون، كلارينت) و آخرين سازی است كه در اركستر سمفونی (در نيمه دوم قرن هيجدهم) مورد استفاده قرار گرفت.

معرفی ساز كورنت (Cornet)

ساز کورنت در طبقه‌بندی مشخص شده برای سازها در دسته‌ی سازهای بادي، برنجي، ايروفون (هوا صدا) قرار می‌گیرد. ساز ايروفون (هوا صدا) دريچه دار كه با حركت لب‌ها صدا توليد مي‌كند. كورنت يكي از سازهاي مشابه با ترومپت است.

معرفی ساز دیجریدو (Didgeridoo)

دیگریدو (didgeridoo) يا دیجریدو (didjeridu) سازي بادي است كه توسط بوميان استرالياي شمالي به احتمال قوي 1500 سال قبل پديد آمد و هنوز نيز در استراليا و ساير نقاط دنيا بطور گسترده مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين ساز گاهي اوقات به عنوان ترومپت چوبي يا drone pipe شناخته مي‌شود. موسيقي‌شناسان اين ساز را به عنوان ساز ايروفون (هواصدا) برنجي طبقه‌بندي مي‌كنند.

معرفی ساز هورن انگليسی

با توجه به زير و بمي پایين‌تر و قسمت گلابی‌شکل ساز، هورن انگليسي صدايي تيره‌تر و قدرتمندتر از ابوا توليد مي‌كند. رنگ صدا نسبتاً در تمامي رجيسترها همگن مي‌ماند، بنابراين انتقال بين رجيسترها هموار و ملايم است.

معرفی ساز ساکسیفون (saxophone)

ساز ساکسیفون (saxophone) در دسته‌بندی سازهای بادي، بادي چوبي، ايروفون (aerophone) قرار داده می‌شود. ساكسيفون يك ساز تك زبانه‌اي يا يك زبانه‌اي يا تك قميشي (single reed)، بادي چوبي است كه اولين بار در اواسط قرین 1800  میلادی توسط  آدولف ساكس ساخته شد.

معرفی ساز پیکولو (Piccolo)

پیکولو یا فلوت اکتاو يكی از اعضاي خانواده فلوت‌های عرضی است. اين ساز يكی از سازهاي بادی با بالاترين زير و بمي در اركستر است كه محدوده صدايی آن (يك اكتاو بالاتر از فلوت كنسرت) بالاتر از صدای انسان میرسد. در اركستر پيكولو در دوران كلاسيک براي تقليد صداهای طبيعت همانند آواز پرندگان يا طوفان‌ها و برای افكت‌های ويژه مورد استفاده قرار گرفت.

معرفی ساز ترومبون (Trombone)

ترمبون تنها ساز در خانواده سازهاي برنجي است كه براي تغيير زير و بمي (pitch) به جاي valve از اسلايد استفاده مي‌كنند. ترومبون استاندارد از لوله‌هاي نازك بلند ساخته شده است. دو لوله U شكل در انتهاي مخالف به هم وصل مي‌شوند و يك شكل S بوجود مي‌آورند.

معرفی ساز هورن وینی (Viennese Horn)

يافته‌هاي پژوهشگراه حوزه‌ی مهندسی صدا نشان مي‌دهد كه صداي هورن ويني شمار بيشتري از هارمونيك‌ها را در بردارد و بنابراين صدايي روشن‌تر در قياس مستقیم با دوبل هورن، هورني كه بيشترين استفاده را در خانواده هورن‌ها دارد.



:: بازدید از این مطلب : 96
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ملودایو

گيتار آكوستيک (Acoustic Guitar)

منبع اصلي صدا در يك گيتار آكوستيك سيم است، كه با انگشت يا زخمه پلاك يا مضراب زده مي‌شود. سيم در يك فركانس لازم مرتعش مي‌شود و بسياري از هارمونيك‌ها را در فركانس‌هاي مختلف توليد مي‌كند. فركانس‌هاي توليدي مي‌تواند به طول سيم، جرم سيم و كشش آن بستگي داشته باشند. سيم سبب ارتعاش صفحه صدا و جعبه صدا مي‌شود و از آنجا كه اينها رزونانس‌هاي خودشان را در فركانس‌هاي معين دارند، آنها برخي هارمونيك‌هاي سيم را قوي‌تر از ديگر سيم‌ها تقويت مي‌كنند، بنابراين رنگ صداي توليدي توسط ساز را تحت تاثير قرار مي‌دهند.

گیتار کلاسیک یا اسپانيایی (Classic Guitar)

گیتار کلاسیک (گیتار كنسرت، آكوستیک كلاسیک، گیتار با سيم های نایلونی يا گیتار اسپانیایی) یكی از سازهای خانواده گيتار است كه در موسیقی كلاسیک استفاده میشود. گیتار كلاسیک یک گیتار چوبی آكوستیک است كه در آن به جاي سيم‌های فلزی مورد استفاده در گيتارهای آكوستیک از سيم‌های نايلونی استفاده میشود. گيتار كلاسیک سنتی دارای دوازده پرده است و در هنگام نواختن روی پای چپ نگه داشته میشود، بنابراين دستی كه می نوازد در نزديكی پشت حفره صدا قرار مي گيرد (به اين موقعيت دست، موقعيت كلاسيک گفته می شود). گیتارهای كلاسیک مدرن در اواخر قرن نوزدهم بوجود آمدند.

گیتار بیس (guitar bass)

گیتار بیس (الکتریک بیس يا بطور ساده بیس) سازی زهی است كه عمدتاً با انگشتان و انگشت شست با پلاک كردن، با كف دست زدن، پاپينگ، زدن، ضربات آهسته و پيوسته زدن، .. يا زدن با يك زخمه اغلب پيك نواخته مي‌شود.

گيتار بيس از نظر ظاهري و ساختار مشابه با گيتار الكتريك است ولي دسته و ميزان‌بندي آن بلندتر و داراي چهار تا شش سيم يا دسته سيم است. تاكنون رايج‌ترين گيتار بيس، بيس چهار سيمه است كه معمولاً همانند بيس دوبل كوك مي‌شود، زير و بمي يك اكتاو پائين‌تر از چهار سيم با پائين‌ترين زير و بمي (E, A, D و G). گيتار بيس يك ساز انتقالي است چرا كه آن در كليد باس يك اكتاو بالاتر از صدايش نت‌بندي شده است (در دوبل بيس هم به همين شكل است) تا به اين ترتيب از خطوط لجر اضافه جلوگيري شود. همانند گیتار الکتریک، گيتار بيس داراي پيك‌آژهايي است و به تقويت‌كننده (آمپلي فاير) و اسپيكر وصل مي‌شوند يا به سيستم PA كه به يك واحد DI براي اجراهاي زنده وصل مي‌شوند.

گیتار الکتریک (Electric Guitar)

طراحي و ساختار گیتار الکتریک از نظر شكل بدنه، دسته (گردن)، خرك و پيك‌آپ‌ها بسيار متفاوت است. با اين وجود برخي ويژگي‌ها و مشخصات در همه گیتارها مشترك است. در ساز گیتار الکتریک، سردسته شامل پيچ‌هاي كوك براي كوك گيتار، شيطانك (Nut) يك نوار شبيه پرده از جنس فلز، پلاستيك، گرافيت يا استخوان كه سيم‌ها را در انتهاي پيچ‌هاي كوك ساز نگه مي‌دارد. پرده‌ها از نوارهاي نازك فلزي ساخته شده‌اند كه سيم را در زير و بمي درستي متوقف مي‌كنند، زماني كه نوازنده يك سيم را در مقابل صفحه انگشت‌گذاري فشار مي‌دهد. ميله تنظيم (truss rod) ميله‌اي فلزي (معمولاً قابل تنظيم) كه با تنش موجود در سيم‌ها مقابله مي‌كند تا دسته را مستقيم نگه مي‌دارد. مكان نماها براي نوازنده مرجعي در جهت مكان نواختن روي صفحه انگشت‌گذاري ايجاد مي‌كنند.



:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ملودایو

ساز ژاپنی کوتو

كوتوي مدرن از گاكوسو (gakuso) كه در موسيقي درباري ژاپني استفاده مي‌شد، الهام گرفته شده است. اين ساز در ميان ثروتمندان رايج بود.

 

ساز ژاپنی بیوا یا لوت ژاپنی

بیوا يك نوع لوت ژاپني با دسته (گردن) كوتاه و داراي پرده است. اين ساز اغلب در داستان‌هاي روايي استفاده مي‌شود.

 

ساز چینی گنگ

گنگ‌ها در چين در حدود قرن 7ام قبل از ميلاد بوجود آمدند.

 

ساز هندی و پاکستانی سیتار

سیتار سازي زهي از خانواده لوت است كه در شمال هند، پاكستان و بنگلادش رايج است.



:: بازدید از این مطلب : 120
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 12 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ملودایو

فیلم ترسناک

فیلم های ترسناک زیادی در تاریخ سینما ساخته شده است.

ترسناک ترین فیلم های سینما

فیلم های که چه در درون مایه و چه در لوکیشن ها و آهنگ ها ترس را در بیننده ایجاد میکنند.

بهترین فیلم های ترسناک تاریخ

در این قسمت لیستی از این فیلم ها را ارائه میکنیم.



:: بازدید از این مطلب : 138
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 9 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ملودایو

در این مطلب چند مقاله را قرار می دهیم که لیستی از

بهترین موسیقی های متن فیلم های سینمایی

در چند سال اخیر به همراه لینک دانلود آن ها در آن ها قرار داده شده اند.

 

بهترین موسیقی‌ متن فیلم‌های ۲۰۱۹

در این مطلب به عنوان آخرین بخش از معرفی بهترین موسیقی متن فیلم‌های سینمایی در چند سال اخیر، فهرست از شنیدنی‌ترین فیلم‌های 2019 را برای شما مهیا کرده‌ایم.

 

بهترین موسیقی‌ متن فیلم‌های ۲۰۱۸

موسیقی‌ متن فیلم از آن دست هنرها هستند که تاریخ انقضا ندارند، به همین خاطر در این مطلب بهترین موسیقی‌ متن فیلم‌های سال 2018 را به مخاطبان ملودایو معرفی کنیم.

 

بهترین موسیقی‌ متن فیلم‌های ۲۰۱۷

موسیقی‌ متن فیلم از آن دست هنرها هستند که تاریخ انقضا ندارند، به همین خاطر در این مطلب بهترین موسیقی‌ متن فیلم‌های سال ۲۰۱۷ را به مخاطبان ملودایو معرفی کنیم.



:: بازدید از این مطلب : 129
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ملودایو

هاوارد شور

هاوارد لسلی شور آهنگساز کانادایی برنده جایزه اسکار و گرمی که برای فیلم‌های مختلف در ژانرهای حماسی، فانتزی، ترسناک، پلیسی و معمایی موسیقی متن ساخته است.

 

فیلیپ گلس

موسیقی فیلیپ گلس با موسیقی سنتی و کلاسیک وسترن، امبینت، راک و موسیقی بین‌الملل پیوند دارد. آثار گلس موردتحسین آهنگسازانی مثل دیویدبوئی و برایان انو قرار گرفته است.

 

جیمز هانیگان

جیمز هانیگان آهنگساز بازی‌های ویدئویی است که تا کنون پنج بار نامزد دریافت جایزه بفتا شده و برای بازی Sim Theme Park بفتای بهترین موسیقی بازی را کسب کرده.

 

جیمز هورنر

موسیقی متن جیمز هورنر را همه با فیلم تایتانیک می‌شناسند، موسیقی متنی که بعد از گذشت بیش از بیست سال هنوز پرفروش‌ترین آلبوم موسیقی متن تاریخ است.

 

هانس زیمر

هانس زیمر یکی از شناخته‌شده‌ترین آهنگسازان زنده‌ی دنیا به حساب می‌آید.

 

جان ویلیامز

جان ویلیامز آهنگساز امریکایی که در سال 1932 میلادی در شهر نیویورک و در کشور امریکا متولد شده است.

 



:: بازدید از این مطلب : 155
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 مرداد 1398 | نظرات ()